9 неподозирани употреби на бебешката пудра

Открийте интересните свойства на този продукт!

9 неподозирани употреби на бебешката пудра

Може би знаете, че бебешката пудра действа охлаждащо и освежаващо на кожата. Тя има много нежен и приятен аромат и върши чудеса за деликатната бебешка кожа. Пудрата е много полезна не само за бебчетата, но и за вашата. Най-интересното е, че тя може да се използва и за много други неща, за които дори не сте подозирали.

В този материал ще ви запознаем с неподозираните свойства на бебешката пудра. Ето за какво можете да я използвате:

1. Придава обем на миглите
Вече няма да бъде нужно да нанасяте няколко слоя спирала, за да получите по-обемни мигли. Достатъчно е да поръсите малко бебешка пудра върху тях, преди да нанесете спиралата. Можете да слагате и пудра между слоевете спирала за още по-драматичен ефект.

9 неподозирани употреби на бебешката пудра

2. Вместо сух шампоан
Бебешката пудра е враг номер едно на омазняването по скалпа. Сложете малко пудра в корените на косата си и масажирайте продукта с ръце или разрешете косата с четка. Косата ви ще изглежда по-обемна и свежа.

3. Премахва петна от дрехите
Никак не е приятно, когато се окажете с петно от храна по дрехите. Сложете бебешка пудра върху изцапаното и изчакайте известно време, за да може пудрата да абсорбира мазнината от петното. След това изперете дрехата си и тя ще бъде като нова.

4. Държи коректора на място
Може да задържите коректора, който сте сложили върху лицето си, за по-дълго време с помощта на бебешката пудра. Използвайте я като обикновена пудра за лице и я нанесете с четка върху желаното място. Гримът ви няма да помръдне през целия ден.

5. Предотвратява неприятната миризма на обувките
Поръсете малко бебешка пудра в обувките си, за да неутрализирате бактериите, които причиняват неприятна миризма.

9 неподозирани употреби на бебешката пудра

6. Разплита верижки
Ако не можете да разплетете някоя верижка, просто поръсете мястото на възела с пудра. Тя ще успее да го разхлаби леко и ще ви бъде по-лесно да се справите със ситуацията.

7. Справя се със скърцащи подове
Скърцащите подове могат да бъдат много досадни, но бебешката пудра ще се справи и с тях. Поръсете от пудрата по пода и с помощта на метличка я съберете в процепите на скърцащия паркет. Скърцането ще спре, а и ще бъдете предпазени от евентуално нашествие на мравки.

8. Намалява болката при кола маска
Сложете бебешка пудра на местата, които искате да епилирате. Пудрата ще абсорбира мазнините по повърхността на кожата, ще я предпази и ще я успокои.

9 неподозирани употреби на бебешката пудра

9. Служи за почистване на домашните любимци
Домашният ви любимец може да се почувства чист и свеж с помощта на пудрата. Използвайте я като сух шампоан, за да си спестите мъките и неволите на къпането в банята. Лесно, бързо и ви спестява време и нерви.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

10 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay