Въпрос за Атопичен дерматит

  • 69 182
  • 76
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 341
На нас пък ни се беше оправило лицето бяха спряли да и излизат там и сега пак почнаха,даже около очите има,вие така ли сте.А инъче самите екземи са едни и същи всеки път просто се скриват и пак се показват.Колко често ви се налага да ползвате кортикостероиди?

# 31
  • София
  • Мнения: 5 713
Този крем Топиалис се убих цял ден да  търся и никъде го няма,помагайте ако някой го е взимал скоро да каже къде  bouquet

# 32
  • Мнения: 341
Аз го намерих много трудно,и ти един познат аптекар ми го намери,наистина никъде го няма.Има проблем с внасяте.

# 33
  • Мнения: 210
Моми4ета можете ли да напишете този крем Топиалис на латиница или както е написан на опаковката.Опитвам се да го намеря в Гусьл но немога.

# 34
  • Мнения: 341
Topialyse sensitive svr

# 35
  • Мнения: 268
На нас пък ни се беше оправило лицето бяха спряли да и излизат там и сега пак почнаха,даже около очите има,вие така ли сте.А инъче самите екземи са едни и същи всеки път просто се скриват и пак се показват.Колко често ви се налага да ползвате кортикостероиди?

На нас ни излизат около очичките много, зачервяват се и го смъдят. Иначе екземите излизат предимно на едни и същи места, свивките, ръчичките, вратлето и зад учишките. От време на време и на коремчето.
Лошото е, че сега почна и да кашля и има сополки. Предписаха ни Вигантол и Фликсоназе...Дават се при алергична астма. Ние все още нямаме, но е голяма вероятност да развие:(
Иначе мажа с кортикостероид горе-долу през две-три седмици

# 36
  • Мнения: 341
Най-много ме страх да не развие астма,чела съм че има такава вероятност,но нашата дерматоложка ни успокои като каза че не било задалжително.Искам само да го израсте и да нея сърбо толкова.Тя твърди че поникакъв начин не вреди на детето с кортизона, в което не съм убедена,но нямам избор немога да я оставя да се мъчи от сърбежи по цял ден.Опитах с хомеопатия както казах вече,но за там трябва яко дупе,а аз не устисках.Мъчих я повече от месец и се отказах.

# 37
  • София
  • Мнения: 593
Моля ви кажете ми добър душ гел който ползвате за тяло. Praynig

# 38
  • Мнения: 268
Моля ви кажете ми добър душ гел който ползвате за тяло. Praynig

 Ние използваме на Адерма и Атодерм, много са добри, но като цяло тяхната козметика е много скъпа...

# 39
  • Мнения: 1 640
Ами,много е изписано по поставената тема/диагноза-виж закованата тема на 1 стр.във форума тук.
  Не съм съгласна с изразеното мнение,че душ-олиото не помага,при моето дете вече 2 г.душ-олиото на ТАЙС е измивното средство,не ми и минавало през ум да ползвам обикновена козметика за възрастни,визирам душ-гела на ФА,за който говори Иппи.Аз не бих си позволила произволно използване на козметика за възрастни.
 Ако не искаш душ-олиото на Тайс,пробвай ,примерно,с измиващ гел за новородени на Мустела или сапун на Авеене.Аз не съм ги купувала,но са ми ги препоръчвали.Вече казах,моето дете вече повече от 2 г е с козметичното душ-олио на д-р Тайс.Съветвам те да изчетеш темите за АД тук на 1 стр.

# 40
  • Мнения: 1 984
Този крем Топиалис се убих цял ден да  търся и никъде го няма,помагайте ако някой го е взимал скоро да каже къде  bouquet
http://framar.bg/product.php?s=%F2%EE%EF%E8%E0

на някого изписвали ли са елидел? http://www.framar.bg/product_review.php?id=30005085&from=0&a … 5+%E3%F0%E0%EC%E0 как деиства?

# 41
  • Мнения: 201
Да споделя и аз нашия опит за спрявяне с АД. Малкият ми син е на 1г.6м. Дерматитът му се прояви още първия месец и започна ходенето по мъките. Няма смисъл да описвам ходенето по дерматолози, предписването на различни миещи продукти и кремове, от които детето не се повлияваше или най-много имаха кратковременен ефект...- на всички вас това ви е до болка познато. Само ще маркирам начините за облекчаване на състоянието му при пристъп на екземите, в които наистина видях полза:
-При обостряне на дерматита помага антихистаминов сироп /това е противоалергичен продукт, който обаче по преценка трябва да е изписан от лекар/.
-Също при обостряне е добре на детето да не се дават сурови банани и домати - хистаминосъдържащи храни са.
-За облекчаване на сърбежа аз добавях във водата за къпане отвара от пшенични трици - за това  средство разбрах от друга попатила майка във форума - на тях бяха предписали триците да са овесени, но аз не намерих такива. Има резон, защото някои марки козметика за АД ползват именно овес в специалните си серии.
- Налагало ми се е да ползваме Елоком, но мажех с него само в краен случай и то върху нанесен слой крем за атопична кожа. Да не ви плаша, но малък участък от сгъвките на слабините на сина ми се обезпигментира от подобно лекарство -Певизон, което ни изписаха за мазане при най-обостреното състояние на дерматита на детето. После поредната дерматоложка ме светна, че вместо кортикостероид, мога да мажа възпалената кожа с крема Линола фет  Peace , горещо го препоръчвам. Сега вече имаме много рядко леки зачервявания на сгъвките на ръцете и вратлето  и мажа само с А-дерма докато минат.
-Установих, че кожата на детето се иритира от честото къпане и преминахме на ежедневен тоалет само на лицето, ръчете и седалището само с вода, а основната баня на цялото тяло с измиващ продукт разредихме на два пъти седмично - състоянието на кожата на малкия значително се подобри.
-При АД не трябва да се ползват стандартните бебешки козметични продукти, а само специалните за атопична кожа. И никакво бебешко масло или зехтин - влошават проблема. Във водата за къпане  веднъж седмично може да се добавя масло за баня, но от тези за АД /ползвахме това на Линола фет, но не останах очарована, моето дете беше по-добре без мазане с масла/. 
-Ето и продуктите, които ни помагаха най-много: както вече писах, кремът Линола фет вместо кортикостероиден продукт.Струваше м.г. към 7лв.; кремът Ексипиал Бадемово масло - незаменим е за поддържане на памперс зоната /почти изцяло натурален продукт, купува се от аптеките/, цената му е ок. 6 или 10лв, в зависимост от грамажа; на същата фирма Ексипиал хидролосион ползвахме за овлажняване на цялото тяло след къпане вместо бебешко масло - купих само една голяма туба за 19лв, още имаме от нея, има и 200мл опаковки, вероятно струват наполовина; измиващ продукт и крем за АД - май на всеки действа нещо различно, ние сме на А-дерма. Хубави серии са също Авен, Мустела Стелатопия, Атодерм, кремът емолиент на Сен Жерве и балсамът на д-р Таис.
Извинявам се за безкрайния пост! Дано поне малко съм била полезна на тези, които са имали нерви да го изчетат.
Успех в борбата с АД!

# 42
  • И тук, и там, навред....
  • Мнения: 755
  bouquet Браво, Миа bouquet Дала си мн. подробна и изчерпателна информация. Ще бъде от полза, уверявам те!
Аз искам само да те попитам дали се оправиха  обезпигментираните петна при детенцето и с какво? Мойта дъщеря също има такива на свивките на ръцете. Получи ги от кортикостероиден крем #2gunfire
И др. да питам, как стои въпроса със шоколада при вас? Обостря ли се проблема при по-голяма консумация?
Благодаря предварително!

# 43
  • Мнения: 201
Не се оправи бялото петно, Иржи. При нас е на едната сгъвка при слабините. Вратлето му също беше започнало да се обезпигментира, но си възвърна нормалния цвят щом спрях да мажа с Певизон. Стискам палци и при дъщеричката ти да се оправят, както на вратлето на сина ми, май помага, че зоните се излагат на слънчева светлина.Иначе не мога да си обесня защо откритите се оправиха, а това в слабините не.
А към шоколада моят син не проявява никаква реакция, но аз почти не му давам такъв - само по 1-2 квадратчета от малките Киндер и Милка и то рядко.
Забравих да пиша, че прясното мляко също не е добра идея да се дава на атопични деца поне до 1г. -1г.6м. Силен алерген е.

# 44
  • Мнения: 268
 Здравейте и ние имаме обезпигментираните петна по вратлето и ръчичките. Ние не даваме никакъв шоколад или нещо, в което има какао...Много силен алерген е, никакви портокали...и никакво прясно мляко. Доктора ги е забранил напълно...
Иначе и аз не използвам нито козметика за възрастни на малкия, нито обикновенa бебешка козметика, само за АД Naughty

Общи условия

Активация на акаунт